Information om seriespel

Med anledning av spridningen av coronaviruset kommer här information om Blekinge Fotbollförbunds beslut gällande distriktsverksamheten för seniorer samt barn och ungdom, klicka på rubriken för att läsa mer.

Enligt Svenska Fotbollförbundets (SvFF) riktlinjer är det i nuläget inte tillåtet att spela matcher och SvFF har med anledning av det rådande pandemiläget beslutat att, om nuvarande restriktioner kvarstår 23 april, ställa in kvalspelet samt skjuta upp seriestarten ännu en gång i de lägre förbundsserierna (Div. 2-3 herrar och Div. 1 damer). Om inte restriktionerna lättat senast 10 maj skjuts seriestarten upp ytterligare.

Med ovanstående stycke i fokus, samt utifrån de enkätsvar som inkommit från föreningarna i Div. 4, 5 och 6 herrar, har Blekinge Fotbollförbund beslutat att:

 • Om restriktionerna inte lättat senast 23 april gäller följande:
  - Kvalspel i Div. 4, 5 och 6 herrar ställs in vilket innebär att kvalplatserna tas bort och enbart direkta upp- och nedflyttningar sker enligt nuvarande tabellsystem.
  - Seriestarterna i Div. 4, 5 och 6 herrar skjuts upp till vecka 20 och sista omgången spelas helgen vecka 43.
  - Reservlagsserierna startar från vecka 31 och matcherna under vårsäsongen spelas som träningsmatcher förutsatt att matcher får spelas.
 • Om restriktionerna inte lättat senast 10 maj gäller följande:
  - Seriestarterna i Div. 4, 5 och 6 herrar skjuts upp till vecka 22 och sista omgången spelas helgen vecka 43.
  - Beslut om reservlagsserierna kommuniceras efter den 10 maj.

Gällande Div. 2 damer Sydöstra Götaland kommer hanteringen av seriestarten att diskuteras med Götalandsgruppen och vi återkommer med mer information till berörda föreningar.

Om barn- och ungdomsserierna inte kan starta från vecka 17 kommer matcherna enligt vårens spelordning i Fogis att spelas som träningsmatcher förutsatt att matcher får spelas.